top of page

"Fjellparkånda"

Norges lengstlevende rockefestival – laget av ungdommer!

Fjellparkfestivalen er en idealistisk, ungdomsdrevet rockefestival som sparkes av den tredje helga i juli hvert år i den lille sørlandsbyen Flekkefjord. Festivalen har vært arrangert hvert år kontinuerlig siden 1982, og er Norges lengstlevende rockefestival – og mye eldre enn samtlige styremedlemmer.


Det er ingen aldersgrenser, men Fjellparkgjengen består i dag av ungdom mellom 13 og 25 år, hvor gjennomsnittsalderen i styret er 19 år. Festivalen drives 100% på dugnad – vi gjør dette av ren kjærlighet til rock, et givende fellesskap og for å være med å skape et godt kulturtilbud i Flekkefjord.


Festivalens musikalske visjon er å være en rockefestival – med særlig fokus på ny, norsk musikk. Vi ønsker å "booke de store mens de enda er små". Likevel forholder vi oss ikke slavisk til noen sjangerdefinisjoner, og alt som Fjellparkgjengen synes er kult, tas med i vurderingen når man skal sette sammen festivalen.


Holdninga har gjennom festivalens historie linedanset mellom den inkluderende småbykulturen og den klassiske rockeattituden – det skal være noe for alle, men det skal være bra. Musikalsk variasjon har hele tiden vært viktig, samtidig som fokuset på ny, norsk rock ligger fjellstøtt.


Det er masse å ha styr på når man skal lage festival, og det er alltid plass til flere i Fjellparkgjengen. Vi vil gjerne ha deg med! Send en mail til festivalsjefene på post@fjellparkfestivalen.com eller sms til Sofie: 975 09 206 eller Helenah: 469 35 895, eller bare huk tak i noen du kjenner som er med i festivalen og bare bli med dem på neste møte, så finner vi ut av noe!

Fjellparkfestivalen, til nettside_edited_edited.jpg
"Fjellparkånda": About Us

Video fra 40-årsjubileet

Få et innblikk i opprigg og historien bak Fjellparkfestivalen! Video laget av Tjomlid Media i samarbeid med vår hovedsponsor Flekkefjord Sparebank.

"Fjellparkånda": HTML-innebygging
bottom of page