top of page

Historikk og ideologi

Fjellparkfestivalen har en lang historie bak seg. Tross mange endringer over tid, har det alltid handlet om jakten på den evinnelige "Fjellparkånda", selve sjelen i festivalen. Les mer om hvordan det hele startet, hva det handler om, tidligere festivaler, plakater, slagord og Alf(15)-prisen her.

rockehånd_edited.jpg

"Fjellparkånda"

Den beryktede fjellparkånda er helt unik, og vanskelig å sette ord på, men vi har her gjort et forsøk. Mens større festivaler rundt oss kjøpes opp av mangemilliardærer, forblir vi en ideell festival i Flekkefjord - drevet på dugnad av ungdommer gjennom generasjoner. Det er noe spesielt med det der.

R1-02578-000A.JPG

Historien bak festivalen

Eller... vi tror i hvert fall det var det som skjedde... Ettersom nåværende styret ikke var under produksjon før på 2000-tallet kan vi ikke verifisere historien, og det har altså dukket opp uenigheter rundt den. Nedenfor kan du lese om historien, slik vi har blitt fortalt den.

plakat2023_edited.jpg

Tidligere slagord og plakater

Årlig generes nye konsepter, og att på til følger nye slagord og nye plakater. Hvert år velges det ut en ny designer fra distriktet til å sette sitt preg på vår visuelle utforming. Her kan du få en rask oversikt.

ALF-15_edited.jpg

ALF(15)-prisen

Hvert år nomineres flere ildsjeler i Flekkefjord og omegn til Alf (15)-prisen, skapt for å hedre både individer og større grupper som gjør en spesiell innsats for kulturlivet i lokalmiljøet. Vinneren kåres av festivalstyret under festivalen i juli, og hedres med en spesiallagd pris.

Nostalgi: News
bottom of page